1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Brezilya`ya güneşe düşük faiz önerisi

Brezilya`ya güneşe düşük faiz önerisi

Enerji Günlüğü - Dünya Doğa Koruma Vakfı, Brezilya'da güneş yatırımlarına verilecek mikro kredilerin fazlerine üst sınır koyulmasını önerdi.Dünya...

Brezilya`ya güneşe düşük faiz önerisi

Enerji Günlüğü - Dünya Doğa Koruma Vakfı, Brezilya'da güneş yatırımlarına verilecek mikro kredilerin fazlerine üst sınır koyulmasını önerdi.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Brezilya birimi tarafından yapılan bir araştırma, güneş ve rüzgar enerjisinin gelişimi konusunda Brezilya'nın daha dikkatli davranması gerektiğini ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre, Brezilya'da güneş ve rüzgar enerjisi alanında planlama ve istikrar sorunu yaşanıyor. Bu iki yenilenebilir enerji kaynağına dayalı yatırımlar konusunda belli bir yıl hızlı yol alınırken, izleyen yıl çok az ilerleme kaydediliyor.

Bu dengesizliğin, sektör üzerinde olumsuz bir etki bıraktığına işaret edilirken, ihale şatları başta olmak üzere yatırım koşullarında sık sık değişiklikler yaşanması da bir baka istikrarsızlık unsuru olarak gösteriliyor.

Araştırma raporunda yatırım prosedürlerine istikrar getirilmesininin yanı sıra, bu alandaki yatırımlara vergi avantajları sağlanması gerektiği de vurgulandı.

Ayrıca yatırımcıların ve vatandaşların düşük maliyetli elektrik üretebimesi için güneş enerjisine finansal ve mali teşviklerin sağlanması öneriliyor. Bu amaçla kullandırılacak mikro kredilerin faizlerine üst limit getirilmesi de öneriler arasında yer aldı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler