1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bu kış küresel LNG talebi arzı aşacak

Bu kış küresel LNG talebi arzı aşacak

Küresel LNG talebinin bu kış mevsiminde Çin, Japonya ve Güney Asya'daki büyümenin öncülüğünde yüzde 4 oranında artarken arzın 3 milyar metreküp artması öngörülüyor. 

Bu kış küresel LNG talebi arzı aşacak

Enerji Günlüğü - Küresel LNG talebinin bu kış mevsiminde Çin, Japonya ve Güney Asya'daki büyümenin öncülüğünde yüzde 4 oranında artarken arzın 3 milyar metreküp artması öngörülüyor. 

Küresel finansal piyasa verileri ve altyapı sağlayıcısı Refinitiv tarafından açıklanan ihtiyatlı iyimser "Küresel LNG için Kış Görünümü” verilerine göre, bu kış koronavirüs salgını ve ekonomik krizlerin gölgesinde küresel Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) talebi 4 milyar metreküp artacak. Bu artışın büyük çoğunluğu Çin, Japonya ve Güney Asya’daki büyümenin öncülüğünde gerçekleşecek.

Buna karşın küresel LNG arzının da ABD liderliğinde 3 milyar metreküp artması bekleniyor.

COVİD-19 VERİLERİN ÖNEMİNİ ARTTIRDI 

Bu tahminlere rağmen LNG arz ve talebinin kış mevsiminin şiddeti, koronavirüs salgınının etkileri ve hükümet politikaları ile değişebileceğine dikkat çekiliyor. Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) Genel Sekreteri Yury Sentyurin, Covid-19’un, pandemiyle ilgili önlemlerin ekonomik ve sosyal etkilerini haritalandırıp anlayabilmemiz için birçok yönden verilerin önemini arttırdığını belirterek, bu nedenle üye ülkelerin birincil bilgi kaynaklarına dayandırdıkları verileri düzenli olarak paylaştıklarını ifade etti. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler