1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Azerbaycan gazında da indirimi görüşecek

Bulgaristan Azerbaycan gazında da indirimi görüşecek

Rusya’dan aldığı gaz için %40’dan fazla indirim sağlayan Bulgaristan, Azerbaycan ile de doğalgaz fiyatını görüşecek.

Bulgaristan Azerbaycan gazında da indirimi görüşecek

Enerji Günlüğü - Rusya’dan aldığı gaz için %40’dan fazla indirim sağlayan Bulgaristan, Azerbaycan ile de doğalgaz fiyatını görüşecek.

Bulgar Radyosu’nun(BNR) internet sitesinde yer alan habere göre, Gazprom, Rus doğalgaz fiyatını yüzde 40 oranında düşürdükten sonra Azerbaycan’dan alacağı gaz için de müzakere edecek. Bulgar kamu doğalgaz şirketi Bulgargaz Müdürü Nikolay Pavlov, Bulgaristan'ın bu yıl Ekim ayından itibaren ithal edeceği Azeri gazının fiyatını yeniden görüşecek. Rusya ile anlaşma sağlandıktan sonra, halihazırda üzerinde anlaşmaya varılmış olan yüksek fiyatlı Azerbaycan doğalgazı için yeniden müzakere etmek için bir neden olduğunu belirten Pavlov, Bulgaristan’ın fiyatları gaz borsalarındaki fiyatlara bağlamak isteyeceğini söyledi. 

Enerji Bakanı Temenujka Petkova ise doğalgaz fiyatının İtalya, Almanya ve Fransa'daki gaz dağıtım merkezi fiyatlarına kıyasla aylık bir oranda belirleneceğini söyledi. Şimdiye kadar, fiyat spot, piyasayı dikkate almadan sadece petrol türevinin değerine bağlıydı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler