1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Azeri gazı için paket sundu

Bulgaristan Azeri gazı için paket sundu

Enerji Günlüğü - Bulgar hükümeti, Azerbaycan’dan yılda yaklaşık 1 milyar metreküp doğal gaz satın almayı planlıyor.Azerbaycan'ın Bulgaristan Büyükelçisi...

Bulgaristan Azeri gazı için paket sundu

Enerji Günlüğü - Bulgar hükümeti, Azerbaycan’dan yılda yaklaşık 1 milyar metreküp doğal gaz satın almayı planlıyor.

Azerbaycan'ın Bulgaristan Büyükelçisi Emil Kerimov, Bulgaristan, Azerbaycan'a 'Enerji İşbirliği Paketi' teklif ettiğini ve bu plan çerçevesinde yılda yaklaşık 1 milyar metreküp doğal gaz satın almayı planladığını açıkladı.

Satın alınacak doğal gaz miktarının daha da yüksek olabileceğini belirten Kerimov, Azerbaycan'ın Bulgaristan tarafından önerilen projeleri incelediğini ve ekonomik potansyellerini analiz ettiğini de sözlerine ekledi.

Trend haber ajansının haberine göre ise Bulgaristan Azerbaycan'a dolum istasyonlarının, gaz depolarının ve petrol rafinerilerinin yapımında yer alma teklifinde de bulundu.

Bulgaristan'a Azerbaycan'dan Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) üzerinden doğal gaz tedariği, Bulgaristan-Yunanistan Interconnector adlı ilave altyapı inşaatına bağlı. Bulgaristan-Yunanistan enterkonnekte bağlantısınıninşaatı başarıyla tamamlanır ve Trans-Adriyatik Boru Hattına bağlanırsa, Güneydoğu Avrupa'ya Azeri doğal gaz tedariği gerçekleşebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler