1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Balkan gaz hub'ı olma yolunda

Bulgaristan Balkan gaz hub'ı olma yolunda

Enerji Günlüğü – Bulgaristan, Balkan gaz hub'ı olmasını sağlayacak doğal gaz depolama merkezi projesinin ön araştırmaları için ihale ilanını bu...

Bulgaristan Balkan gaz hub'ı olma yolunda

Enerji Günlüğü – Bulgaristan, Balkan gaz hub'ı olmasını sağlayacak doğal gaz depolama merkezi projesinin ön araştırmaları için ihale ilanını bu ay yayınlayacak.

Avrupa Komisyonu’ndan 920 bin euro finans desteği alan Bulgaristan, kuracağı  doğal gaz depolama merkezi için fizibilite çalışmasını yapacak şirketi seçmeye hazırlanıyor. Buna ilişkin bir kamu ihale prosedürünün, Ağustos ortasında ilan edilmesi bekleniyor. 

Proje çerçevesinde, Bulgaristan’ın Rusya, İsrail, Yunanistan ve Katar’dan ithal edilen doğal gazı büyük hacimlerde depolaması öngörülüyor. 

Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, AB Enerji Komiseri Miguel Arias Canete'den, Balkan merkezinin doğal gaz tedariklerini rekabetçi fiyatlarla çeşitlendirme potansiyeline sahip olduğunu belirten bir yazı aldı. Petkova, Rusya'nın Azerbaycan, Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs ile birlikte dağıtım merkezine gaz sağlayacağını söyledi. 

Uzmanlar proje ile Bulgaristan'ın doğal gazda transit ülkeden bir gaz tüccarına dönüşeceğini ifade ediyorlar.

AB'DEN BULGARİSTAN GAZ PROJESİNE FİNANS DESTEĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler