1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bulgaristan soğuk nedeniyle elektrik ihracatını durduruyor

Bulgaristan soğuk nedeniyle elektrik ihracatını durduruyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, çetin kış koşulları nedeniyle iç ihtiyacını karşılayabilmek için elektrik ihracatını Cuma gününden itibaren durduracak.Bulgaristan...

Bulgaristan soğuk nedeniyle elektrik ihracatını durduruyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, çetin kış koşulları nedeniyle iç ihtiyacını karşılayabilmek için elektrik ihracatını Cuma gününden itibaren durduracak.

Bulgaristan Enerji Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamaya göre, çetin kış koşulları nedeniyle artan elektrik talebini karşılayabilmek için 13 Ocak 2017 tarihinde yerel saat ile gece yarısı saat birden itibaren yurtdışına elektrik ihracatı durduruldu. 

İhracat kısıtlamasının enerji güvenliğinin sağlanacağı zamana kadar süreceği ifade edilen açıklamada, ülke sınırlarından transit enerji geçişine sınırlama getirilmeyeceği de belirtildi. 

Ayrıca, aşırı soğuk hava şartlarının güneydoğu Avrupa enerji arzı üzerinde baskı yarattığı kaydedilerek, Yunanistan'ın da dün itibariyle enerji ihracatını yasakladığı hatırlatıldı.

Bulgaristan'da eksi 15 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Pazartesi günü en yoğun saatlerde elektrik sistemi yükü 7,600 MW'ı aştı.

Önceki ve Sonraki Haberler