1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan - Türkiye doğalgaz boru hattı ivme kazandı

Bulgaristan - Türkiye doğalgaz boru hattı ivme kazandı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz boru hattı için önümüzdeki günlerde bir ön protokol imzalanması bekleniyor.Bulgaristan...

Bulgaristan - Türkiye doğalgaz boru hattı ivme kazandı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz boru hattı için önümüzdeki günlerde bir ön protokol imzalanması bekleniyor.

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı uzmanlarından oluşan bir heyetin, Türkiye ile Bulgaristan arasında doğalgaz hattı bağlantısı konusunda Ankara’da görüşmeler yapacağı ve Bakanlık yetkililerinin, iki ülke arasında kurulacak doğalgaz bağlantısı konusundaki projenin süresinin ve şartlarının en kısa zamanda tespit edecekleri belirtildi.

BULGARİSTAN’IN DOĞALGAZ TEDARİĞİNDE ÇEŞİTLİLİK GİRİŞİMLERİ

Doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 90′nını Rusya’dan sağlıyor ve Ukrayna’daki gelişmelerden dolayı gazın kesilmesinden endişe duyan Bulgaristan ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz hattının uzunluğunun yaklaşık 114 kilometre olacağı ve iki yıl içinde de tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Bulgaristan, nisan ayına kadar da Romanya ile olan bağlantının devreye girmesini planlıyor.

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev, geçen ay Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la yaptığı görüşmenin ardından, doğalgaz tedarikini çeşitlendirmenin ülkesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’den gelecek hattın bu çeşitlendirmenin önemli bir parçası olacağını kaydetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler