1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan ve Romanya doğalgaz hattını tamamlayacak

Bulgaristan ve Romanya doğalgaz hattını tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Romanya komşularıyla doğalgaz bağlantı ağını tamamlamak için ortak bir ihale düzenliyor.Rusya'nın Güney Akım projesini...

Bulgaristan ve Romanya doğalgaz hattını tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Romanya komşularıyla doğalgaz bağlantı ağını tamamlamak için ortak bir ihale düzenliyor.

Rusya'nın Güney Akım projesini iptal etmesinin ardından Bulgaristan ve Romanya uzun süredir ertelenen doğalgaz boru hattı projelerine hız veriyor. Bulgaristan devlet doğalgaz şirketi Bulgartransgaz, Bulgaristan ve Romanya'nın Balkan komşularıyla uzun süredir ertelenen enterkonnekte doğalgaz bağlantı ağını tamamlamak için ortak bir ihale düzenleyeceklerini açıkladı.

Bulgartransgaz açıklamasında Romanya devlet doğalgaz boru hattı operatörü Transgaz'ın kendilerine ortak ihale için izin verdiğini belirtti.

İhale edilecek hat, 15.4 km'si Bulgaristan'da, 7.5 km'si de Romanya'da olmak üzere 25 km uzunluğunda olacak. Hat için çalışmalara 2012 yılında başlanmış ve 2013 yılında bitirilmesi planlanmıştı. Ancak teknik zorluklar nedeniyle gecikme yaşanmıştı.

Hat tamamlandığında Bulgaristan'dan Romanya'ya yılda 1.5 milyar metreküp doğalgaz taşıyabilecek. Romanya'dan Bulgaristan'a ise yılda 500 milyon metreküp doğalgaz taşıma kapasitesi olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler