1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan ve Sırbistan gaz bağlantısı kuracak

Bulgaristan ve Sırbistan gaz bağlantısı kuracak

Enerji Günlüğü – Bulgaristan ile Sırbistan arasında kurulması planlanan doğal gaz bağlantısının ikinci faz çalışmalarına 2019 Mayıs ayına kadar...

Bulgaristan ve Sırbistan gaz bağlantısı kuracak

Enerji Günlüğü – Bulgaristan ile Sırbistan arasında kurulması planlanan doğal gaz bağlantısının ikinci faz çalışmalarına 2019 Mayıs ayına kadar başlanacak.

Bulgaristan Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova ve Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antic, iki ülke arasında ikinci faz doğal gaz enterkonnekte kurulumu için bir ön anlaşma imzaladılar. 

 

Anlaşma uyarınca gaz bağlantı çalışmaları 2019 Mayıs ayına kadar başlayacak ve 2020 yılının sonuna kadar tamamlanacak. Toplamda 150 kilometre uzunluktaki hattın 61.6 kilometresi Bulgaristan topraklarında yer alacak.

Doğal gaz bağlantısının ilk ayağı 2015 yılı sonunda AB fonu ile tamamlanmıştı. İkinci ayağının da yine AB'nin yeni dönem yardım paketi çerçevesinde finanse edilecek. Bağlantının yaklaşık 47.3 milyon euroya malolacağı tahmin ediliyor.

Doğal gazda Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmaya çalışan Bulgaristan'ın Romanya ile doğal gaz bağlantısı ise tamamlandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler