1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bulgaristan’da elektriğin ucuzlatılması kararına dağıtım şirketlerinden tepki

Bulgaristan’da elektriğin ucuzlatılması kararına dağıtım şirketlerinden tepki

Enerji Günlüğü- Bulgaristan’da elektrik fiyatlarının ucuzlatılması kararına, dağıtım şirketleri EVN, Energo Pro ve CEZ’den tepki geldi.Bulgaristan...

Bulgaristan’da elektriğin ucuzlatılması kararına dağıtım şirketlerinden tepki

Enerji Günlüğü- Bulgaristan’da elektrik fiyatlarının ucuzlatılması kararına, dağıtım şirketleri EVN, Energo Pro ve CEZ’den tepki geldi.

Bulgaristan Devlet Su ve Enerji Düzenleme Kurulu’nun (DKEVR) 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren gündüz tüketilen elektrik fiyatında yüzde 1, gece kullanımında ise yüzde 10 civarında indirim planlandığını açıklaması, elektrik dağıtım şirketlerinin tepkisini çekti. Ülkede faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketleri EVN, Energo Pro ve CEZ, indirim kararını yargıya götüreceklerini açıkladı.

Bulgaristan’ın batısında elektrik dağıtımını gerçekleştiren CEZ, fiyatlarda indirime gidilmesi durumunda milyonlarca levalık kayıpları olacağını, bu nedenle de kararı mahkemeye taşıyacaklarını duyurdu.

DKEVR Başkanı Boyan Boev, elektrik dağıtım şirketlerinin indirime karşı mahkemeye başvurma hakkına sahip olduklarını belirtti.

Elektrik fiyatında indirime gidilmesi kararına Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev’den de destek geldi. Bakan Stoynev, özellikle gece kullanımında yapılacak indirimin küçük ve orta ölçekli işletmeler için çok iyi olacağını vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler