1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bulgaristan`ın tek rafinerisi kapasitesini arttırıyor

Bulgaristan`ın tek rafinerisi kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Lukoil, Bulgaristan Netochim Burgas rafinerisinde kurduğu ek üniteyi bugün faaliyete geçiriyor.Rusya'nın ikinci büyük...

Bulgaristan`ın tek rafinerisi kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Lukoil, Bulgaristan Netochim Burgas rafinerisinde kurduğu ek üniteyi bugün faaliyete geçiriyor.

Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil tarafından kurulan ve işletilen Bulgaristan'ın tek petrol rafinerisi Netochim Burgas rafinerisinde petrol işleme kapasitesi arttırılıyor. Lukoil'in Bulgaristan'da 1,5 milyar dolar yatırımla kurduğu yeni ağır petrol tortusu hidroarıtım rafineri ünitesi bugün faaliyete geçecek.

Bulgaristan'ın tek rafinerisi olan Netochim Burgas rafinerisinde hali hazırda yılda 5,8 milyon ton ham petrol işleyen Lukoil, yeni ünite ile bunu 1 milyon ton artıracak. Ancak rafineride bu yıl olumsuz piyasa şartları nedeniyle toplam 5,5 milyon ton petrol işlenmesi bekleniyor.

Rafinerinin yeni ünitesinde beş gün önce yapılan test çalışmaları sırasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler