1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Burdur’da atıklardan elektrik üretilecek

Burdur’da atıklardan elektrik üretilecek

Atlas İnşaat, Burdur’da kuracağı biyometanizasyon elektrik üretim tesislerinde belediye atıkları ile hayvansal atıklar ve gıda endüstrisi atıklarından elektrik üretecek.

Burdur’da atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Atlas İnşaat, Burdur’da kuracağı biyometanizasyon elektrik üretim tesislerinde belediye atıkları ile hayvansal atıklar ve gıda endüstrisi atıklarından elektrik üretecek.

Burdur Belediyeler Birliği tarafından kurulan “Katı Atık Bertaraf Tesisi” sınırları içerisinde Atlas İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından “Burdur İli Entegre Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi (İlave Mekanik Ayırma Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi-1 (3,554 MWt /1,556 MWm / 1,511 MWe) ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi-1 ile Biyometanizasyon Tesisi-2 ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi-2 (10,683 MWt / 4,668 MWm / 4,515 MWe))” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Burdur Belediyeler Birliği ve Atlas İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatının tamamlanması, düzenli depolama saha içerisinde elektrik enerjisi üretim tesislerinin kurulması ve işletilmesine ilişkin olarak sözleşme kapsamında sahada yapılan düzenli depolama ve tıbbi atık sterilizasyon tesisi faaliyetlerine ilave olarak 755 ton/gün kapasiteli Mekanik Ayırma Tesisi, 290 ton/gün kapasiteli Biyometanizasyon Tesisi-1 ve 1,511 MW kurulu gücünde Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi-1 ile 350 ton/gün kapasiteli Biyometanizasyon Tesisi-2 ve 4,515 MW kurulu gücünde Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi-2’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 35,5 milyon lira değerindeki projede, birinci elektrik üretim tesisinde 1 adet gaz motoru, ikinci tesiste de 3 adet gaz motoru kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler