1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bursa Belediyesi dar gelirliye kömür yerine doğal gaz dağıtacak

Bursa Belediyesi dar gelirliye kömür yerine doğal gaz dağıtacak

Enerji Günlüğü - Bursa Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğini önlemek amacıyla dar gelirli vatandaşlara kömür yerine doğal gaz desteği verecek.Büyükşehir...

Bursa Belediyesi dar gelirliye kömür yerine doğal gaz dağıtacak

Enerji Günlüğü - Bursa Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğini önlemek amacıyla dar gelirli vatandaşlara kömür yerine doğal gaz desteği verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin hava kirliliğini önlemek amacıyla doğalgazın daha fazla kullanılması ve yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve doğalgaz kullanımını destekleme projesini başlattığını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da başlatılan yakıt dönüşüm desteği kampanyasının Bursa’ya değer katacağını belirten Altepe, 1800 konuta doğalgazı ulaştıracak olan projede hane başı ortalama yaklaşık 2500 TL gibi destekle, projenin ilk etabına yaklaşık 4 milyon TL yatırım yapılacağını kaydetti. 

Aktepe, "Doğalgazın daha da yaygınlaştırılması amacıyla özellikle dar gelirli ve doğalgaz tesisatı yaptıramayan vatandaşlarımızın tespitini yaptık. Biz zaten kömür yardımları yapıyoruz. Kömür yardımı yerine doğalgaz ile ilgili bir sisteme geçelim fikrini benimsedik. Özellikle kömür yardımı yaptığımız konutlardaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kayıtlarından yola çıkarak çalışmamızın ilk etabını tamamladık” dedi. 

İlk etapta hava kirliliğinin yoğunlukla hissedildiği Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’deki mahallelerde çalışmaların tamamlandığını belirten Aktepe, projenin ikinci etabında da kentin hava kirliliğine sebep olan bölgelerin tamamının dönüşümünü sağlayarak, hava kalitesini artırmak ve Bursa’nın yaşanabilirliğini sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler