1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bursa Yenişehir’de tehlikeli atıklar geri kazanılacak

Bursa Yenişehir’de tehlikeli atıklar geri kazanılacak

DRS Atık Yönetim şirketi Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kuracağı tesiste yılda 100 bin ton tehlikeli ve özel işleme tabi atığı geri kazanacak.

Bursa Yenişehir’de tehlikeli atıklar geri kazanılacak

Enerji Günlüğü - DRS Atık Yönetim şirketi Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kuracağı tesiste yılda 100 bin ton tehlikeli ve özel işleme tabi atığı geri kazanacak.

DRS Atık Yönetim Çevre Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti., Bursa İli, Yenişehir ilçesi, Yüzüncüyıl Mahallesi Cihadiye Köyü, Köycivarı Mevkiinde 350 m2’lik alanda Tehlikeli ve Özel İşleme Tabi Atıkların Fiziksel Yöntemle Geri Kazanımı tesisi açıp işletmeyi planlıyor. Tesiste fiziksel kesme-kırma- yıkama-parçalama-ergitme yöntemlerinin kullanıldığı geri kazanım teknolojisi kullanılacak. 

TESİSİN KAPASİTESİ 100 BİN TON/YIL

Yaklaşık 600 bin lira değerindeki proje kapsamında kurulacak olan tesiste yılda 100 bin ton tehlikeli ve tehlikesiz ve elektrikli -elektronik atıklar geri kazanılacak. Tesisin Bursa, Yenişehir’de kurulmasının nedenleri arasında, Türk ekonomisinin en gelişmiş sektörleri olan tekstil, makine, otomotiv ve gıda gibi sanayi sektörlerinin Bursa’da ağırlıkta söz sahibi olması yer alıyor. Eskişehir–Bozüyük, Kocaeli-İstanbul gibi sanayinin yoğun olduğu bölgeler Yenişehir İlçesine yakın konumda olduğundan, Yenişehir İlçesi atıkların temini ve mamul madde sevkiyatı açısından çok avantajlı bir güzergâh üzerinde bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler