1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bursa’da hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Bursa’da hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Karakeçili Biyogaz Enerji, Bursa’nın Karacabey ilçesinde kuracağı 3 MW kapasiteli biyogaz tesisinde günde 234 ton büyükbaş hayvan dışkısı, tavuğu dışkısı atığını işleyerek elektrik üretecek.

Bursa’da hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Karakeçili Biyogaz Enerji, Bursa’nın Karacabey ilçesinde kuracağı 3 MW kapasiteli biyogaz tesisinde günde 234 ton büyükbaş hayvan dışkısı, tavuğu dışkısı atığını işleyerek elektrik üretecek.

Karakeçili Biyogaz Enerji ve Gübre Üretim A.Ş. tarafından Bursa İli, Karacabey İlçesi, Karasu Mahallesi’nde, 26.000 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde Karakeçili Biyogaz Enerji Santrali’nin (3,080 MWm-3,002 MWe) kurulup işletilmesi planlanıyor.

45 milyonu aşan bir maliyetle gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında, organik içerikli atıklar anaerobik ortamda biyolojik olarak parçalanarak açığa çıkacak olan biyogazdan kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı enerjisi üretilecek. Kurulacak kojenerasyon sistemi toplam gücü ise 3,80 MWm/3,002 MWe olacak şekilde dizayn edilecek. 

Tesiste öncelikli olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıkları ve tarımsal atıklar hammadde olarak kullanılacak. Günde 234 ton büyükbaş hayvan dışkısı, tavuğu dışkısı atığı işlenerek 3067,82 MWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler