1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. BW Enerji fotovoltaik tesisi tamamladı

BW Enerji fotovoltaik tesisi tamamladı

Enerji Günlüğü - BW Enerji Türkiye ve Gürkan Mobilya, Kayseri Serbest Bölge'deki fabrikasının çatısına 500 kilovatlık fotovoltaik tesisinin yapımı...

BW Enerji fotovoltaik tesisi tamamladı

Enerji Günlüğü - BW Enerji Türkiye ve Gürkan Mobilya, Kayseri Serbest Bölge'deki fabrikasının çatısına 500 kilovatlık fotovoltaik tesisinin yapımı tamamlandı ve fabrikada elektrik üretimi başladı.

Türkiye’nin ilk fotovoltaik tesislerinden olan projeden sonra, Gürkan Mobilya Almanya ve Kayseri Organize Sanayi bölgesindeki tesislerinin de kendi elektriğini üretmesi için yine BW Enerji'yi tercih etti.

BW Enerji Türkiye Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Eresin, kurulumdan çok kısa bir sürede tesisi tamamladıklarını ve bu projenin ülke enerji sektörü için büyük adımların öncüsü olduğunu belirtti.

Fotovoltaik enerji hem doğal hem de daha ucuz olması sebebiyle günümüzün en önemli enerji kaynağı konumunda olduğunu ifade eden Eresin, gelişen ülkelerde daha fazla görülen Fotovoltaik tesislerin, Türkiye'de de yaygınlaşması için devlet teşvikleri ve yasalarla hem bu doğal enerji kaynağı tesislerinin önünün açıldığını hem de desteklendiğini bildirdi. Eresin, ''Yakın gelecekte Türkiye, kendi enerjisini kendi üreten bir ülke olacak ve biz de en büyük destekleyicileriyiz'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler