1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. C6 Group Samsun’da tarım ve orman atıklarından kömür ve elektrik üretecek

C6 Group Samsun’da tarım ve orman atıklarından kömür ve elektrik üretecek

C6 Group, Samsun’un Çarşamba ilçesinde kuracağı tesiste tarım ve orman atıklarından kömür ve elektrik üretecek.

C6 Group Samsun’da tarım ve orman atıklarından kömür ve elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - C6 Group, Samsun’un Çarşamba ilçesinde kuracağı tesiste tarım ve orman atıklarından kömür ve elektrik üretecek.

C6 Group Karbon Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Çınarlık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 18.2 bin metrekarelik sahada Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

16 milyon lira bedelli proje kapsamında her türlü tarım ve orman ürünü atıklarının piroliz teknolojisi kullanılarak geri kazanılması amaçlanıyor. Geri kazanım sonucunda elde edilecek karbondan, nargile ve mangal kömürü üretilecek. 

Ayrıca piroliz yöntemiyle karbon üretimi gerçekleştirilirken oluşacak atık ısıdan elektrik enerjisi üretilecek. Elektrik üretiminde Organic Rankine Cycling (ORC) türbin teknolojisi kullanılacak. 

Tesiste yılda yılda 35.040 ton hammaddenin geri kazanılması ile yıllık 11.680 ton karbondan nargile ve mangal kömürü üretilecek. Ayrıca atık ısıdan yılda 3.784.320 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik öncelikle tesisin kendi ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak olup, ihtiyaç fazlası elektrik satılacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler