1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çağlayan HES revize edilecek

Çağlayan HES revize edilecek

Enerji Günlüğü - Ate Enerji Elazığ'da bulunan Çağlayan Regülatörü ve HES'i revize edecek.Daha önce Diyarbakır İli Çüngüş İlçe sınırlarında...

Çağlayan HES revize edilecek

Enerji Günlüğü - Ate Enerji Elazığ'da bulunan Çağlayan Regülatörü ve HES'i revize edecek.

Daha önce Diyarbakır İli Çüngüş İlçe sınırlarında planlanan ve bu şekilde ÇED Gerekli Değildir kararı alınan ve revize edilen projede yer alan Çağlayan-1 Regülatörünün bir kısmının Elazığ ili sınırları içerisinde kaldığı tespit edilmesi üzerine Revize Fizibilite ile uyumlu Proje Tanıtım Dosyası hazırlanarak e-ÇED sistemi üzerinden Bakanlığa başvuru yapıldı.

ATE Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından, Elazığ ili Sivrice ilçesi Çataldut, Hacılar mevkiinde yapılması planlanan Çağlayan Regülatörü ve HES'in kapasitesi 16,453 MW'dan 11,934 MW'a düşürülecek.

Çağlayan Regülatörü ve HES Projesi için ilk sunulan Proje Tanıtım Dosyasında Kurulu güç 17,319 MWm/16,453 MWe iken yapılan revize ile kurulu güç 13,26 MWm/11,934 MWe düşecek. Söz konusu projenin kapsasitesi 4.059 MWm azalacak.

Revize proje maliyeti ise 4.5 milyon TL olarak belirlendi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Elazığ Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler