1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çalık 150 milyonluk tahvil ihracı gerçekleştirdi

Çalık 150 milyonluk tahvil ihracı gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, 150 milyon TL tutarında tahvil ihracı için Ünlü&Co ile iş birliği yaptı.Çalık Holding açıklamasına göre, 150...

Çalık 150 milyonluk tahvil ihracı gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, 150 milyon TL tutarında tahvil ihracı için Ünlü&Co ile iş birliği yaptı.

Çalık Holding açıklamasına göre, 150 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli tahvil ihracı, Çalık Enerji’nin ilk TL tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor. Çalık Enerji, tahvil ihracı için yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi şirketi Ünlü&Co ile iş birliği yaptı.

Tahvillerin ilk kupon ödemesi için belirlenen faiz oranına göre yıllık bileşik getirisi ise yüzde 11,4422 olarak gerçekleşti. Yapılan ihraç ile elde edilecek finansmanın, Çalık Enerji’nin yeni enerji yatırımları için kullanılması öngörülüyor.

Çalık Enerji’nin, 4 binin üzerinde çalışanıyla enerji ve altyapı tesislerinin anahtar teslim kurulumu; elektrik ve gaz dağıtımı; elektrik enerjisi üretim ve satışıyla petrol ve doğalgaz üretim, iletim ve ticareti alanlarında faaliyet gösterdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Türkiye’de ve dünyada güç sistemleri ve petrol-gaz alanlarında stratejik yatırımlar yapan, kuruluşundan itibaren hızlı bir ivme ile büyüyen, sağlıklı ve güçlü finansman yapısına sahip şirketimiz Çalık Enerji, bu tahvil ihracı ile sermaye piyasalarında kendini tanıtmayı hedeflemiş, sermaye piyasaları da tahvil ihracımıza çok iyi karşılık vermiştir. Başlangıçta 100 milyon TL olarak belirlediğimiz ihraç miktarını, nitelikli yatırımcılardan gelen yoğun talep üzerine yüzde 50 artırarak 150 milyon TL olarak gerçekleştirdik. Şirketimiz gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki faaliyetleri ve stratejik yatırımlarıyla ülkemiz adına önemli katma değerler yaratmaya devam edecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler