1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık Enerji Özbekistan'da iki enerji santrali daha inşa edecek

Çalık Enerji Özbekistan'da iki enerji santrali daha inşa edecek

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Özbekistan'da toplam 1.350 MW'lık iki yeni enerji santral projesinin daha inşasına başlıyor.Çalık Enerji bir açıklama...

Çalık Enerji Özbekistan'da iki enerji santrali daha inşa edecek

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Özbekistan'da toplam 1.350 MW'lık iki yeni enerji santral projesinin daha inşasına başlıyor.

Çalık Enerji bir açıklama yaparak, Özbekistan'da tamamlamış olduğu Navoi-1 projesinin ardından, iki ayrı enerji santrali projesi için daha anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) ve Mitsubishi Corporation ile birlikte, Özbekistan kamu şirketi Uzbekenergo tarafından inşa edilmek istenen Navoi-2 Elektrik ve Isı Santrali’nin (1+1 konfigürasyonlu doğal gaz kombine çevrim santrali) ve Turakurgan Elektrik Santralinin (2+2 konfigürasyonlu doğal gaz kombine çevrim santrali), EPC anahtar teslim kontratları 11 Ekim 2016 ve 10 Kasım 2016 tarihlerinde imzalandı. 

Çalık Enerji her iki proje için, konsorsiyum lideri olan Mitsubishi Cooperation adına tüm ticari ve teknik sorumlulukları birebir devraldı. Navoi-2 Elektrik & Isı Santrali'nin 1 Aralık 2016’da, Turakurgan Elektrik Santrali'nin ise 1 Ocak 2017’de inşaasına başlanacak. Santrallerin sırası ile 2019 yılı sonunda ve Mart 2020 yılında ticari olarak işletmeye alınması planlanıyor.

Çalık Enerji proje kapsamında genel mühendislik, inşaat, mekanik-elektrik montaj işleri, BOP ekipman tedarik ve taşımacılık işleri ile devreye alma çalışmalarını üstlendi. Konsorsiyum ortağı MHPS ise gas kompressor, gaz ve buhar türbinlerinden (M701F), ekipmanların imalatından ve Türkiye limanına sevkinden & devreye alınmasından sorumlu olacak.

Çalık Enerji Özbekistan’ın Navoi şehrinde inşa ettiği “478 MW Navoi Kombine Çevrim Elektrik Santrali” projesinin açılışını Aralık 2012’de gerçekleştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler