1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çan2 Termik yıllık kar hedefinin %85’ini 9 ayda elde etti

Çan2 Termik yıllık kar hedefinin %85’ini 9 ayda elde etti

Çan2 Termik AŞ, 2021 yılının tamamı için öngördüğü karlılık hedefinin %85’ini ilk 9 ayda gerçekleştirdi. 

Çan2 Termik yıllık kar hedefinin %85’ini 9 ayda elde etti

Enerji Günlüğü - Çan2 Termik AŞ, 2021 yılının tamamı için öngördüğü karlılık hedefinin %85’ini ilk 9 ayda gerçekleştirdi. 

Çan2 Termik AŞ, Halka Arz Fiyatının Belirlenmesinde Esas Alınan Varsayımlara İlişkin Denetimden Sorumlu Komite Raporu’nu yayınladı. Rapor, Çan2 Termik AŞ’nin halka arz fiyatının belirlenmesinde esas alınan varsayımların gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin değerlendirmeleri içeriyor. Buna göre şirketin pay başına değeri, halka arz iskontosundan önce 5,10 TL ve iskontoyla beraber, 3,90 TL olarak hesaplandı. 

CİRO HEDEFİNİN %88’İ KAR HEDEFİNİN %85’İ

Raporda, şirketin 2021 yılı 3. dönem cirosu, 2021 yılsonu için tahmin edilen cirosunun %88’i oranında gerçekleştiği bildirildi. FAVÖK ve Brüt Kar rakamlarında ise 2021 yılsonu tahminlerine göre sırasıyla %85 ve %85,46 oranında bir gerçekleşme sağlandı.

Söz konusu dönem içerisinde konsolide ciro yine bir önceki yılın aynı dönemine göre %60,11 oranında artarak 826 milyon lira seviyesinde gerçekleşti.

KAPASİTE KULLANIM ORANI %63’TEN %75’E ÇIKTI

Çan-2 Termik Santrali Ocak- Eylül 2021 dönemi içerisinde brüt elektrik üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre %13,83 oranında arttırarak toplam 1.566GWh seviyesinde gerçekleştirdi. Tesis, yine aynı dönem içerisinde Kapasite Kullanım Oranı da ortalama %73 seviyesine yükseltti. 2020 yılında ilk dokuz aylık Kapasite Kullanım Oranı %63 düzeyinde gerçekleşmişti.

Şirketin açıklamasında, Tahmin ve Gerçekleşme Verileri hesaplanırken; fiyat tespit raporunda çeyreksel bazda değil, yıllık tahmin yapıldığı belirtildi. 

Rapor, termik santrallerde çeyreksel bazda oluşacak gelir ve karlılık rakamlarının, aşağıdaki değişkenlerden doğrudan etkilenebildiği de not edildi. 

  • Döviz kuruna ve enflasyona göre değişen elektrik alım garanti fiyatları
  • Aylar itibariyle farklı dağılım sergileyen kapasite mekanizması gelirleri
  • Özellikle mevsimsel koşullarla birlikte birçok değişkene bağlı şekilde dönemsel olarak farklılık sergileyen ortalama elektrik spot fiyatları
  • Üretim planlamaları ve periyodik bakım dönemlerine göre çeyreksel bazda değişiklik gösterebilecek üretim miktarları.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler