1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çanakkale’de atıklardan yakıt türetilecek

Çanakkale’de atıklardan yakıt türetilecek

Suez Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. tarafından Çanakkale’de 35,5 milyon TL yatırımla kurulacak olan tesiste, günde 125 ton evsel atık işlenerek yakıt türetilecek. 

Çanakkale’de atıklardan yakıt türetilecek

Enerji Günlüğü - Suez Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. tarafından Çanakkale’de 35,5 milyon TL yatırımla kurulacak olan tesiste, günde 125 ton evsel atık işlenerek yakıt türetilecek. 

Suez Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. tarafından Çanakkale İli Merkez İlçesi Kemel Köyü sınırları içinde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi alanında Mekanik Ayırma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi ve Biyokurutma Tesisi kurulması planlanıyor. şirket, Çanakkale- Lapseki-Umurbey-Kepez-Çardak-İl Özel İdare Katı Atık Yönetim Birliği’ne (ÇAKAB) ile imzaladığı imtiyaz sözleşmesi kapsamında planladığı Tam Ölçekli Entegre Katı Atık Yönetim (EKAY) Sistemi projesi için 35,5 milyon TL yatırım yapacak. 

Kurulacak tesis, entegre çalışacağı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ne gelen karışık atıklar içerisindeki biyobozunur atıkların Düzenli Depolama Sahası’ na gitmesini önleyecek. Tesise gelen evsel katı atıklar, Mekanik Ayırma Tesisi’ nde cinslerine göre ayrıldıktan sonra bakiye atıklar ile biyobozunur atıkların bir kısmı Düzenli Depolama Alanına, biyobozunur atıkların bir kısmı Kompost Tesisi’ ne yönlendirilecek. Geri kazanımı mümkün olan atıklar türlerine göre ayrıştırılacak ve lisanlı firmalara gönderilerek ekonomiye kazandırılacak. 

Mekanik Ayırma Tesisi’nde günde 464 ton, Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi’nde günde 125 ton ve Biyokurutma Tesisi’nde günde 147 ton atık işlenmesi hedefleniyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler