1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Caterpillar Weir Group'un petrol ve gaz bölümünü satın aldı

Caterpillar Weir Group'un petrol ve gaz bölümünü satın aldı

Dünyanın önde gelen inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi ABD merkezli Caterpillar, İskoçya merkezli Weir Group'un petrol ve gaz bölümünü satın aldı.

Caterpillar Weir Group'un petrol ve gaz bölümünü satın aldı

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi ABD merkezli Caterpillar, İskoçya merkezli Weir Group'un petrol ve gaz bölümünü satın aldı.

Caterpillar, İskoçya merkezli mühendislik şirketi Weir Group'un petrol ve gaz bölümünü satın aldığını açıkladı. Caterpillar bu satın alma için 405 milyon dolar nakit ödeme yapacak. 

Yapılan açıklamaya göre Caterpillar, Weir Oil & Gas'ın Teksas'taki genel merkezini, 40 imalat ve hizmet noktasını ve yaklaşık 2 bin çalışanını da devralacak.

Merkezi Teksas, Fort Worth yakınlarında bulunan Weir Oil & Gas, pompa, akış demiri, sarf malzemesi parçaları, kuyu başı ve basınç kontrol ürünleri üretiyor. 

İKİ ŞİRKET GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK

Caterpillar Petrol&Gaz ve Denizcilik Bölümü Başkan Yardımcısı Joe Creed konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Weir Oil & Gas’ın yerleşik basınç pompalama ve basınç kontrol portföyünü Cat’in motorları ve şanzımanlarıyla birleştirmek, müşterilerimiz için ek değer yaratmamızı sağlıyor. Bu satın alma, hizmetlerimizi sondaj kuyu hizmeti endüstrisindeki en geniş ürün gruplarından birine genişletecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler