1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çatıder endüstriyel çatılar için ürün geliştirdi

Çatıder endüstriyel çatılar için ürün geliştirdi

Çatıder Başkanı Nazım Yavuz, endüstriyel çatıları delmeden güneş kurulumu yapabilecek bir ürün geliştirdiklerini söyledi. 

Çatıder endüstriyel çatılar için ürün geliştirdi

Enerji Günlüğü - Çatıder Başkanı Nazım Yavuz, endüstriyel çatıları delmeden güneş kurulumu yapabilecek bir ürün geliştirdiklerini söyledi. 

Çatıder Başkanı Nazım Yavuz, çatılara güneş enerjisi kurulumlarının en sıkıntılı yanının rüzgar vs ile düşmesi ya da çatının delinip akması olduğunu belirterek, çatıları delmeden kurulabilecek endüstriyel çatılara yönelik bir ürün geliştirdiklerini söyledi.

Çatıya uygun sistem seçilmesinin ve çatıyı bilen uzman ekiplerle çatı kurulumlarının gerçekleştirilmesinin önemine değinen Yavuz, "Mimarların artık güneş enerjisine yönelik dönüşümleri dikkate almaları lazım. Güneye dönük çatıların yapılması gb mevzuatsal çalışmaların belediyelerle birlikte yapılması artık şart. Türkiyede yüzlerce ruhsatsız bina var. Çatıya koyacağınız ağırlıkların çatıların statik yüklerine uygun olması lazım. Endüstriyel yapılarda özellikle çatılarda rüzgar vakum hesaplarının yapılması lazım. Çatılarda en temel problem olan akma sorunu için gerekli önlemlerin alınması lazım. Bizim geliştirdiğimiz ürünümüz buna yönelik aslında. Çatıları delmeden, metrekarede 9 kg gibi bir ağırlık konmaks sorununu çözerek endüstriyel çatılara yönelik bir ürün geliştirdik” ifadesini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler