1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çatılar için bağımsız yapı statüsü

Çatılar için bağımsız yapı statüsü

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, çatıların bağlı bulundukları binadan bağımsız değerlendirildiği mevzuat altyapısına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Çatılar için bağımsız yapı statüsü

Enerji Günlüğü - Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, çatıların bağlı bulundukları binadan bağımsız değerlendirildiği mevzuat altyapısına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, çatıların tamamının bağımsız yapı olarak değerlendirildiği hukuki bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Antalya Enerex Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı kapsamında düzenlenen Enerex Antalya OSB Oturumu’nda, moderatör olan Ali Bahar, konuşmasında çatıların bulundukları binadan bağımsız yapılar olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Ali Bahar şöyle konuştu, “Antalya OSB olarak; 3 yıldır ülkemiz için enerjide tam bağımsızlığı savunuyoruz. OSB Bölgeleri’nin çatılarının güneş paneliyle bezenmesi ve üretimde ve sanayide tam bağımsızlığı getirmenin çalışmalarını yönetiyoruz. Tabii bu çalışmada sadece OSB çatıları yeterli değil, üç ya da beş maddemizle altını doldurabilirsek enerjide tam bağımsız Türkiye olabilir. Devletin çıkardığı kanunla çatıların özgürleştirilmesi gerekiyor, önü açılırsa Türkiye’nin enerji anlamında çok ilerleyebileceğini düşünüyoruz. Hedefimiz, Antalya OSB çatılarının hepsini güneş enerjisiyle donatmak, böylece OSB dışarıdan hiçbir enerji almadan işlerine devam edebilecektir. Enerji konusunda tam bağımsız olmak istiyorsak hepimiz katkıda bulunmalıyız”.

Önceki ve Sonraki Haberler