1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çayen Elektrik Rize’ye 14 MW’lık HES kuracak

Çayen Elektrik Rize’ye 14 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Çayen Elektrik Rize’de 14 MW kurulu gücünde bir hidroelektrik santrali inşa edecek.Çayen Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Rize ili...

Çayen Elektrik Rize’ye 14 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Çayen Elektrik Rize’de 14 MW kurulu gücünde bir hidroelektrik santrali inşa edecek.

Çayen Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Rize ili Fındıklı ilçesi Abu Dere ve Abuvice Dere mevkiinde 14,148 MW kurulu gücünde yeni bir hidroelektrik santrali kurmak için proje geliştirdi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Taşdibi HES projesi (14,809 MWm-14,148 MWe) ile ilgili ÇED sürecinin başladığı ifade edildi.

Açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyasının Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunarak, projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı belirtildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Rize Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler