1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ÇEDBİK, yeşil bina sertifikalandırma alanını genişletecek

ÇEDBİK, yeşil bina sertifikalandırma alanını genişletecek

Enerji Günlüğü – Sadece yeni binaların sertifikalandırmasını sağlayan ÇEDBİK, mevcut binaların ve hatta bölgelerin sertifikalandırması konusunda...

ÇEDBİK, yeşil bina sertifikalandırma alanını genişletecek

Enerji Günlüğü – Sadece yeni binaların sertifikalandırmasını sağlayan ÇEDBİK, mevcut binaların ve hatta bölgelerin sertifikalandırması konusunda da çalışma yürütüyor.

ÇEDBİK’in Proje Yöneticisi Ahmet Acar, SOLAR TR2016 Konferansı'nda yaptığı konuşmada, sadece yeni binaların sertifikalandırması yanında mevcut binaların ve hatta bölgelerin sertifikalandırması konusunda da çalışma yürüttüklerini belirtti.

Dünyada elektrik tüketiminin yüzde 75’inin konutlardan kaynaklandığını belirten Acar, bu açıdan konutların Yeşil Bina Sertifikası almasının önemine değinerek, “2015 yılında LEED Sertifikası alanların ülkere göre dağılımında Türkiye 9’uncu sırada. Bu durum sektörde yeni bina sertifikasyonuna olan talebi gösteriyor. Özellikle tüm partilerin bir araya gelmesini sağlayan entegre tasarımlar enerji verimliliği açısından başarılı sonuçlar doğuruyor” dedi.

2007 yılında kurulan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Türkiye’de yeni konut projelerine yeşil bina sertifikası veriyor. İnsani, ekonomik ve ekolojik olarak değerlendirilen binalar, enerji kullanımından arazi kullanımına, kullanılan ürünlerden ergonomiye çoklu bir sistem üzerinden inceleniyor. 100 kredi üzerinden puanlanan Yeşil Bina Sertifikası’nın yüzde 25’ini ise enerji verimliliği oluşturuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler