1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çemaş`ın AR-GE Projesine TÜBİTAK desteği

Çemaş`ın AR-GE Projesine TÜBİTAK desteği

Enerji Günlüğü - Çemaş AR-GE ekibinin metalurjik Araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edildi.Çemaş'ın internet sitesinde...

Çemaş`ın AR-GE Projesine TÜBİTAK desteği

Enerji Günlüğü - Çemaş AR-GE ekibinin metalurjik Araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edildi.

Çemaş'ın internet sitesinde konu ile ilgili yayınlanan duyuruda, Çemaş AR-GE ekibinin Öğütme elemanı olarak değirmenlerde kullanılan bilyaların standardizasyonunun sağlanması, bilya özelliklerinin ve performansının arttırılması konusunda 2.644.000 Tl bütçeli metalurjik Araştırma projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edildiği bildirildi.

Açıklamada, 1976 yılından bugüne çimento ve madencilik sektörüne yüksek kalitede bilya üreten Çemaş müşterilerinin istekleri doğrultusunda yenigeliştirmeler amacıyla 22 tecrübeli teknik elemandan oluşan AR-GE ekibi oluşturulduğu bilgisi verilerek, ekibin geliştirdiği proje sonucunda yeni geliştirilecek yüksek metalürjik özelliklere sahip bilyaların değirmenlerde kullanımında en az % 15 oranında enerji tasarrufu yapılacağı belirtildi.

Çemaş’ın 38 yıllık tecrübesiyle gerçekleştireceği bu projenin aynı zamanda sağlayacağı enerji tasarrufuyla da ülke ekonomisine önemli bir katkı yaratacağı da açıklamada belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler