1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cenal Enerji’ye yeniden ÇED kararı

Cenal Enerji’ye yeniden ÇED kararı

Enerji Günlüğü - Cengiz Enerji ve Alsim-Alarko firmalarının kurduğu Cenal Enerji A.Ş. firmasının Çanakkale’nin Karabiga ilçesinde inşa edeceği...

Cenal Enerji’ye yeniden ÇED kararı

Enerji Günlüğü - Cengiz Enerji ve Alsim-Alarko firmalarının kurduğu Cenal Enerji A.Ş. firmasının Çanakkale’nin Karabiga ilçesinde inşa edeceği ithal kömür santrali için yeniden ÇED raporu verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetleme Genel Müdürlüğü, Proje için yeniden yapılan ÇED Raporuna ilişkin incelemelerini tamamlayarak, Proje için yeniden ÇED olumlu kararı aldı.

10 Aralık 2013 tarihi itibarıyla projeye yeniden ÇED kararı verilmiş oldu.

DAHA ÖNCEKİ ÇED KARARI DURDURULMUŞTU

Alarko tarafından daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklama ile Çanakkale İdare Mahkemesi tarafından santralın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının durdurulduğu duyurulmuştu.

PROJE’NİN YATIRIM MALİYETİ 1,7 MİLYAR TL

Proje’nin hazırlanan revize ÇED başvurusuna göre, Projenin yaklaşık yatırım maliyeti 1.710.200.000 TL olarak belirlendi. Kadıoğlu Mahallesinde, 471.025 m2lik alanda 5229, 5230 nolu parsellerinde, 1.320 MWe (2x660 MWe) / 1.380 MWm / 2.926MWt kurulu gücünde kurulması hedeflenen Santral yanında Liman, Kül Depolama Sahası ve Derin Deniz Deşarjı yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler