1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cep telefonları idrarla şarj edilecek!

Cep telefonları idrarla şarj edilecek!

Enerji Günlüğü - Teknoloji devi Microsoft'un efsanevi yaratıcısı Bill Gates, idrardan enerji üreten ve akıllı telefonları da şarj edebilecek olan...

Cep telefonları idrarla şarj edilecek!

Enerji Günlüğü - Teknoloji devi Microsoft'un efsanevi yaratıcısı Bill Gates, idrardan enerji üreten ve akıllı telefonları da şarj edebilecek olan projeye yatırım yapma kararı aldı.

İngiltere’de bulunan Batı İngiltere Üniversitesi (University of the West of England) bilim insanlarının geliştirdiği mikro enerji hücresi sayesinde bir organik madde olan idrardan enerji elde edilebiliyor. Bu teknolojinin ticarileştirilip ticarileştirilemeyeceği sorusuna cevap, ünlü bir isimden geldi.

Geliştirilen teknoloji ile mikro enerji hücresi yardımıyla idrardan enerji elde etme projesini yakından takip eden Bill Gates, projeye yatırım yapma kararı aldı.

PROJE İLE AKILLI TELEFONLAR DA ŞARJ EDİLEBİLECEK

İdrarı elektriğe çevirmek işlemi özel bir grup bakteri tarafından yapılıyor. Enerji hücrelerinin içerisinde yer alan bakteriler idrar içerisindeki kimyasalları kendi metabolizma işlemlerinde kullanarak elektron üretiyorlar. Bu elektronlar da, hücre içerisinde depolanarak enerji olarak kullanılıyor.

Bu projede şu ana kadar yapılanlardan farklı olarak, üretilen enerji akıllı telefonları az da olsa şarj edebilecek düzeye yükseltildi. Bir "seanslık" idrar ile üretilen enerji, normal bir telefon görüşmesine yetebiliyor. 

İNSAN METABOLİZMASI DOĞAL BİR ENERJİ SANTRALİ Mİ?

Önceki ve Sonraki Haberler