1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Cevadi: İran Asya`da önemli bir oyuncu olabilir

Cevadi: İran Asya`da önemli bir oyuncu olabilir

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Yardımcısı Rukneddin Cevadi, İran'ın petrol üretimini artırabileceğini ve eskisi gibi Asya'da önemli bir oyuncu...

Cevadi: İran Asya`da önemli bir oyuncu olabilir

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Yardımcısı Rukneddin Cevadi, İran'ın petrol üretimini artırabileceğini ve eskisi gibi Asya'da önemli bir oyuncu olabileceğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Asya Petrol Ve Doğalgaz Konferansı'ndaki konuşması sonrası gazetecilere açıklama yapan İran Petrol Bakanı Yardımcısı Rukneddin Cevadi, "İran'a yönelik yaptırımların kalkmasıyla üç ay içinde günlük 2,5 milyon varil üretim gerçekleştirebiliriz. Piyasa durumuna bağlı ancak eski günlerdeki gibi Asya'da önemli oyucu olabilirizi. Asya piyasası İran petrolünün yüzde 50'sinden fazlasını talep edebilir"dedi.

PETROL FİYATLARI 80 DOLARA ÇIKAR

Cevadi, petrol karteli OPEC'in 5 Haziran'daki toplantısında üretimi kısmasına ihtimal vermedi ve petrol fiyatlarının 2016 yılı sonunda 80 dolar olacağını söyledi. Cevadi, "Ticari açıdan bakıldığında günümüz petrol fiyatları bir süre bu seviyelerde devam edip kademeli olarak yükselişe geçecek. Fiyatlar 2016 yılı sonunda 80 dolara kadar çıkacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler