1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre Bakanı’ndan iklim krizine karşı küresel işbirliği çağrısı

Çevre Bakanı’ndan iklim krizine karşı küresel işbirliği çağrısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünyayı tehdit eden sorunların başında gelen iklim krizine karşı küresel bir iş birliğini hayata geçirme çağrısı yaptı.

Çevre Bakanı’ndan iklim krizine karşı küresel işbirliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünyayı tehdit eden sorunların başında gelen iklim krizine karşı küresel bir iş birliğini hayata geçirme çağrısı yaptı.

G20 Çevre Bakanları Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İklim değişikliği, sınır tanımayan, küresel bir krizdir.” diyerek bu krize karşı küresel işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Dünyayı tehdit eden sorunların başında iklim değişikliğinin geldiği belirten Kurum, “İklim değişikliği, sınır tanımayan, küresel bir krizdir. Bakın Türkiye’de sadece 2020’nin ilk 9 ayında yaşadığımız sellerin bize maliyeti milyarlarca Türk lirası oldu. Onlarca insanımızı kaybettik. Şu an dünyamızın içinde bulunduğu kritik eşikte ihtiyacımız olan şey, küresel krizlere karşı küresel bir iş birliğini hayata geçirmektir. Biz ülke olarak, dünyamızı ilgilendiren sorunlara çözüm bulmak için çok önemli projelere imza atıyoruz. Bunlardan en önemlisi de İklim Değişikliğiyle mücadeledir. Bugün Türkiye’nin 7 bölgesi için ayrı ayrı İklim Değişikliği Eylem Planları hazırladık. Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Özellikle Yenilenebilir Enerji’de geldiğimiz nokta, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinin en önemli göstergelerinden biri olmuştur” dedi.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusunda kat ettiği mesafeye de değinen Bakan Kurum, “Bu alanda, Avrupa'nın 6’ncı dünyanın 13’üncü ülkesiyiz. Ağustos ayında Türkiye'nin ilk, Avrupa ve Orta Doğu'nun tek entegre güneş paneli üretim tesisini açtık.” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler