1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre kirliliğine IFAT Eurasia’da çözüm aranacak

Çevre kirliliğine IFAT Eurasia’da çözüm aranacak

Enerji Günlüğü - Her geçen yıl artan çevre sorunlarına karşı çözümler üreten atık yönetimi teknolojilerinin sergilenip çözümlerin masaya...

Çevre kirliliğine IFAT Eurasia’da çözüm aranacak

Enerji Günlüğü - Her geçen yıl artan çevre sorunlarına karşı çözümler üreten atık yönetimi teknolojilerinin sergilenip çözümlerin masaya yatırılacağı IFAT Eurasia 28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Üretebildiğinin 1,6 katının tüketildiği dünyada çevre sorunlarının yüzde 50’si son 35 yılda meydana geldi. Artan çevre sorunlarına karşı çözüm ise çevre teknolojilerinden geçiyor. Nüfus artışı ve sanayileşme gibi birçok nedene bağlı olarak her geçen yıl artan çevre kirliliğinin artışına paralel olarak çok sayıda şirketin de atık yönetimi çözümleri arayışında olduğu ve çevre teknolojileri kullanımına çok daha fazla ihtiyaç duyduğu böylesi bir ortamda İstanbul önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Atık yönetimi ile ilgili en son teknolojilerin sergileneceği ‘IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri Fuarı’ 28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. 

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından her sene sınırlı sayıda fuarın seçimi ile gerçekleştirilen ’Uluslararası Alım Heyeti’ projesine uygun uluslararası nitelikli fuar kapsamına alınan ‘IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri Fuarı’nda gerçekleşecek ticari faaliyetler ile firmalar ihracat olanaklarını arttıracak.

SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELECEK

Dünya tarafından da yakından takip edilen ‘IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri Fuarı’ sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, atık su ve katı atık yönetimi konusunda ülkemizde yeni açılımlar sağlayacak. ‘IFAT Eurasia’; Brezilya’dan G. Kore’ye, Kanada’dan Hindistan’a uzanan geniş bir coğrafyadan gelecek olan uluslararası çözüm sağlayıcılarına ev sahipliği yapacak.

3. IREMCON ULUSLARARASI ÇEVRE KONFERANSI DÜZENLENECEK

Bölgemizin en önemli atık yönetimi konferansı IFAT Eurasia salonlarında sektör ile buluşacak. Avrasya ve Orta Doğu bölgesinde çevre teknolojileri alt branşlarındaki iş birliği olanaklarını artırmayı amaçlayan IREMCON’a katılıcak olan üst düzey yetkililer bir taraftan bilgi ve tecrübelerini paylaşırken, bir taraftan da fuar katılımcıları ile görüşme fırsatı bulacaklar.

Özellikle Balkan ülkelerinden katılımın yoğun olduğu Konferans için Bakanlar düzeyinde konuşmacılar bekleniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler