1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir kaya gazında çark etti

Cezayir kaya gazında çark etti

Enerji Günlüğü – Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal, ülkesinin kaya gazı sondaj planlarından vazgeçtiğini açıkladı.Cezayir Başbakanı Abdülmelik...

Cezayir kaya gazında çark etti

Enerji Günlüğü – Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal, ülkesinin kaya gazı sondaj planlarından vazgeçtiğini açıkladı.

Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal dün yaptığı açıklamada, ülkesinin kaya gazı sondaj planlarından vazgeçtiğini söyledi.

Sellal, Cezayir’in ihtiyaçlarını karşılayacak kadar geleneksel enerji kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, kaya gazı arama çalışmalarının şu an için söz konusu olmadığını söyledi.

CEZAYİR O KADAR DELİRMEDİ

Geçtiğimiz ay Cezayir enerji şirketi Sonatrach'ın kaya gazı sondaj çalışmalarını yürüttüğü Ahnet Havzasında önemli bir rezerv potansiyeli olduğunu açıklamıştı. Cezayir Enerji Bakanı Youcef Yousfi de, Salah şehrinde bulunan Ahnet Havzasında Sonatrach tarafından gerçekleştirilen kaya gazı arama çalışmalarının ilk kısmının başarıyla tamamlandığını ve sonuçların oldukça ümit verici olduğunu ve çalışmaların bölge açısından bir tehlike arzetmediğini açıklamıştı.

Bütün bu açıklamalara rağmen ülkenin Başbakanı bölgede yapılan kaya gazı sondaj çalışmalarının deneme amaçlı olduğunu ve çevresel ve teknik değerlendirme çalışmalarının en az beş yıl sürebileceğini söyledi.

Başbakan, Cezayir halkının şeyl gazı ile su arasında tercihini sudan yana yapacağını belirterek, Cezayir devletinin kendi vatandaşlarının hayatını tehlikeye atacak kadar delirmiş olmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler