1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ChargePoint şarj istasyon sayısını arttırıp halka açılacak

ChargePoint şarj istasyon sayısını arttırıp halka açılacak

ABD merkezli EV şarj istasyonları işletmecisi ChargePoint, Switchback Energy ile birleşerek halka açılacak. 

ChargePoint şarj istasyon sayısını arttırıp halka açılacak

Enerji Günlüğü - ABD merkezli EV şarj istasyonları işletmecisi ChargePoint, Switchback Energy ile birleşerek halka açılacak. 

Dünyanın en eski ve en büyük elektrikli araç şarj ağı sahibi ABD merkezli ChargePoint, ABDli özel amaçlı satın alma şirketi Switchback Energy Acquisition'la birleşerek halka açılacağını duyurdu. Şirkete 2,4 milyar dolar değer biçen anlaşmanın yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Birleşmeyle kurulacak yeni şirket, ChargePoint Holdings adını alacak.

Çoğu Kuzey Amerika’da olmak üzere 115 binden fazla şarj istasyonu işleten ChargePoint, 2025 yılına kadar bu rakamı 2,5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Sektöründe dünyanın en büyüklerinden biri olan şirket, geçtiğimiz yıl 147 milyon dolar olan gelirlerini 2026’ya kadar 2 milyar doların üzerine çıkaracağını öngörüyor.

EV ŞARJ SEKTÖRÜ BÜYÜMESİ İVMELENDİ

Switchback ise 2019 yılı Temmuz ayında hisselerini halka arz ederek 300 milyon dolar sermaye elde etmişti. Switchback CEO'su Scott McNeill, elektrikli araçlar için şarj sektörünün büyümesinin ivmelendiğini ve önümüzdeki on yılda bu alana yapılan altyapı yatırımlarının 190 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini belirterek, “Elektrikli araç endüstrisi geliştikçe ChargePoint’in güçlü pazar konumunu büyütmeye devam edeceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler