1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron, Güney Koreli şirkete LNG sağlayacak

Chevron, Güney Koreli şirkete LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü – Chevron, Avustralya’daki sahasından Güney Koreli sanayi holdingi SK LNG Trading’e LNG tedarik edecek.Chevron Corporation bir açıklama...

Chevron, Güney Koreli şirkete LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü – Chevron, Avustralya’daki sahasından Güney Koreli sanayi holdingi SK LNG Trading’e LNG tedarik edecek.

Chevron Corporation bir açıklama yaparak Avustralya iştiraki Chevron Australia’nın Gorgon sahasından Güney Koreli sanayi holdingi SK LNG Trading Pte Ltd (SK) ile LNG satış anlaşması imzaladığını duyurdu.

Anlaşmaya göre Chevron Güney Koreli şirkete 2017 yılında başlamak üzere beş yıl boyunca her yıl 4.15 milyon ton LNG sağlayacak.

Chevron Gas and Midstream Başkanı Pierre Breber, bu anlaşmanın Chevron’un Avustralya’daki önemli miktardaki doğalgaz varlıklarının ticarileşmesinde önemli bir adım olduğunu söyledi.

Chevron Australia Genel Müdürü Roy Krzywosinski ise, SK şirketine LNG arzetmekten dolayı memnun olduklarını belirterek, Gorgon ve Wheatstone projeleri kapsamında bölgedeki diğer müşterileriyle de uzun soluklu ilişkiler sürdürmeyi istediklerini ifade etti. Krzywosinski ayrıca, bu anlaşmanın Chevron’un başını çektiği Gorgon ve Wheatstone projelerinin Asya Pasifik bölgesinde artan doğalgaz ihtiyacını karşılamak için oldukça önemli olduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Chevron’un işlettiği Gorgon projesi bir ortak girişim projesi. Projede Chevron Australian % 47.3, ExxonMobil % 25, Shell % 25, Osaka Gas % 1.25, Tokyo Gas % 1 ve Chubu Electric Power % 0.417 hisseye sahip.

Gorgon sahasındaki kombine bir proje olan Gorgon projesi ile her yıl 15.6 milyon metrik ton LNG üretiliyor. Wheatstone projesi ile Onslow yakınlarında LNG ve gaz çalışmaları yürütülüyor ve her yıl 8.9 milyon metrik ton LNG üretim kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler