1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron Romanya`daki kaya gazı çalışmalarını sonlandıracak

Chevron Romanya`daki kaya gazı çalışmalarını sonlandıracak

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi Chevron, Romanya'daki kaya gazı çalışmalarını 2015 yılı içinde sonlandırmak istediğini açıkladı.Amerikan...

Chevron Romanya`daki kaya gazı çalışmalarını sonlandıracak

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi Chevron, Romanya'daki kaya gazı çalışmalarını 2015 yılı içinde sonlandırmak istediğini açıkladı.

Amerikan enerji şirketi Chevron Corp, geçen ay Polonya'daki kaya gazı çalışmalarını ekonomik olarak karlı olmadığı için sonlandırma kararının ardından Romanya'daki kaya gazı çalışmalarını da aynı nedenle durdurmak istediğini açıkladı.

Chevron bir açıklama yaparak, şu anda kaya gazı çalışmalarını yürütmenin ekonomik olarak bir anlamı olmadığını ve Romanya'daki kaya gazı çalışmalarını bu yıl içinde sonlandırmak istediğini duyurdu.

Chevron Romanya'nın Kuzey Doğu'sunda bulunan Barlad kaya gazı sahasının işletme ruhsatına sahip. Ayrıca şirket, ülkenin Güney Doğu'sundaki üç sahanın da arama ve işletme ruhsatına sahip.

Romanya Başbakanı Victor Ponta bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, "Öyle görünüyor ki kaya gazı rezervlerine sahip değiliz ve sahip olmadığımız bir şey için kıyasıya savaştık" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler