1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron’dan Kanada’da kaya gazı ortaklığı

Chevron’dan Kanada’da kaya gazı ortaklığı

Enerji Günlüğü – Chevron Kanada’da bulunan kaya gazı arama hisselerinin % 30’unu KUFPEC’e sattı.Fransız enerji şirketi Chevron bugün bir açıklama...

Chevron’dan Kanada’da kaya gazı ortaklığı

Enerji Günlüğü – Chevron Kanada’da bulunan kaya gazı arama hisselerinin % 30’unu KUFPEC’e sattı.

Fransız enerji şirketi Chevron bugün bir açıklama yaparak, yüzde yüz ortaklığı olan Chevron Canada Limited şirketinin Kanada Duvernay kaya gazı sahasında tamamına sahip olduğu hisselerin yüzde 30’unu KUFPEC Canada İnc. şirketine satmak için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Anlaşmaya göre, Chevron hisselerinin % 30’u Kuweit Foreign Petroleum Exploration Company’nin yüzde yüz sahibi olduğu ortaklığı KUFPEC Canada İnc. şirketine 1.5 milyar dolar karşılığında satılacak.

Satış anlaşması yapılan Duvernay sahası Kanada Orta Batı Alberta’da bulunuyor ve Kuzey Amerika’daki en büyük kaya gazı rezervine sahip olduğuna inanılıyor.

Anlaşma ile Duvernay Kaybob sahasında zengin kaya gazı kaynaklarına sahip yaklaşık 330 bin hektarlık bir alanda arama ve çıkarma çalışmalarında ortaklık kurulacak.

Chevron başkan yardımcısı Jay Johnson bu satışın ortaklık stratejileriyle uyumlu olduğunu ve global petrol ve doğalgaz arama çıkarma çalışmalarını maksimize etme portföylerinin stratejik yönetimi üzerinde yoğunlaşmalarını gösterdiğini belirterek, aynı zamanda değerli bir ortakla ilişkileri geliştirdiklerinin kanıtı olduğunu belirtti.

Anlaşmanın 2014 Kasım ayında tam olarak tamamlanmasının ardından Chevron Duvernay sahasında % 70 hisse ile ana işletmeci olarak kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler