1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Chevron`un karı beklentileri aştı

Chevron`un karı beklentileri aştı

Enerji Günlüğü – ABD’nin ikinci büyük petrol şirketi olan Chevron bu yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde kar etti.Dünyanın en büyük...

Chevron`un karı beklentileri aştı

Enerji Günlüğü – ABD’nin ikinci büyük petrol şirketi olan Chevron bu yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde kar etti.

Dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticilerinden Chevron Corp Çarşamba yayınladığı açıklamada, mali yılının ikinci çeyreğinde analist beklentilerinin üzerinde kar elde ettiğini bildirdi.

Chevron, 2. çeyrekte 5,7 milyar dolar, hisse başına 2,98 dolar kar etti. Geçen yılın aynı döneminde ise kar 5,4 milyar dolar, hisse başyına 2,77 dolar oluştu. 2. çeyrekte satışlar ise 55 milyar dolardan 56 milyar dolara çıktı. Analistler 2. çeyrekte hisse başına 2,64 dolar kar ve 56,93milyar dolar satış bekliyorlardı.

Chevron'un 2. çeyrekte günlük ortalama petrol üretimi de 2,6 milyon varil olan beklentinin altında 2,55 milyon varil oldu.

Chevron’un bu dönemde üretiminin düşmesine rağmen petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artış ve Kazakistan kuyularındaki üretim nedeniyle karı beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Chevron beş yeni projesi için 20 milyar dolardan fazla harcama yaparak 2017 yılına kadar üretimini yüzde 20 arttırmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler