1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çimsa’nın, ilk altı ay karı 99 milyon TL oldu

Çimsa’nın, ilk altı ay karı 99 milyon TL oldu

Enerji Günlüğü - Çimsa, 2014 yılının ilk 6 ayında satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 artışla 535,1 milyon TL’ye...

Çimsa’nın, ilk altı ay karı 99 milyon TL oldu

Enerji Günlüğü - Çimsa, 2014 yılının ilk 6 ayında satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 artışla 535,1 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem karı ise 99 milyon TL olarak gerçekleşti.

Çimsa, 2014 yılı ilk 6 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarına göre, 30 Haziran 2014 tarihi itibarıyla şirketin cirosu 535,1 milyon TL oldu. Sürdürülen faaliyetlerden vergi öncesi kar 125,5 milyon TL olurken, dönem karı ise 99 milyon TL olarak gerçekleşti.

ÇİMSA, BÜYÜMEYE ÖNCÜLÜK ETTİ

Çimento sektörünün Türkiye’nin gelişimine ve ekonomik büyümeye paralel olarak gelişim gösterdiğini belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “2014 yılının ilk altı ayında, Türkiye çimento sektöründeki büyüme trendi devam etti. Ülke genelinde gerçekleştirilen büyük altyapı ve üstyapı projelerinin etkisiyle çimento tüketimi arttı. Çimsa olarak sektördeki performansımızla ilk altı ayda büyümeye öncülük ettik” dedi.

Türk çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Çimsa’nın bu dönemde satış gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 artırarak 535,1 milyon TL’lik ciroya ulaştığını vurgulayan Hacıkamiloğlu, Çimsa’nın operasyonel performansını her yıl istikrarla artırdığını belirterek, operasyonel performansı sürdürülebilir kılacak çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yüksek katma değerli ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik özel ürün ve hizmetler geliştirdiklerini ve dünyada 61?den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler