1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çin biyokütleye 3 milyar dolar yatıracak

Çin biyokütleye 3 milyar dolar yatıracak

2025 yılı itibarıyla tüm kentlerde çöp ayrıştırma ve işleme tesisi kurmayı hedefleyen Çin, bu tesisler için 3.11 milyar dolar yatırım yapacak.

Çin biyokütleye 3 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - 2025 yılı itibarıyla tüm kentlerde çöp ayrıştırma ve işleme tesisi kurmayı hedefleyen Çin, bu tesisler için 3.11 milyar dolar yatırım yapacak.

Son dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarını artıran Çin, şimdi de çöpleri işleyecek tesisleri gündemine aldı. Çin Konutlandırma ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı, 3.11 milyar dolar yatırım yapacak. Bakanlık yetkilisi Zhang Lequn, ülkenin çöp işleme tesisleri inşasına 21,3 milyar yuan ( 3,11 milyar dolar) yatırım yapacaklarını açıkladı. 

46 KENTTE PİLOT TESİS İNŞAATI SÜRÜYOR

Çin’de şu anda 46 kentte pilot olarak evsel çöp işleme tesislerinin inşaatı devam ediyor. Bu kentlerde 5 bin adet mutfak atıkları bin adet de riskli atıkları toplayan özel araçlar da hizmet veriyor. 

SHANGHAİ’DE DEV BİYOKÜTLE TESİSİNİN İKİNCİ FAZI DEVREYE ALINDI

1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren çöp ayrıştırmayı zorunlu hale getiren Shanghai’de kent sakinlerinin ürettiği çöplerin üçte birini işleyerek enerjiye dönüştürecek dev bir tesis de devreye girdi. 29 Haziran’da ikinci fazı devreye alınan tesiste günde 6 bin ton atık işlenecek. Yıllık 3 milyon ton atık işleme kapasitesine sahip tesiste 1.5 milyar kwh elektrik üretilecek. 

Çin hükümeti bu ay çıkardığı bir genelge ile 2025 yılı itibarıyla ülkede sayısı 300’ü geçen tüm kentlerde çöp ayrıştırma ve işleme sistemlerinin yapımını bitirip hizmete sokacak. Rakamlar da işlenen çöp oranının arttığı gösteriyor. Son olarak Devlet Konseyi Kalkınma Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir incelemeye göre, Çin’de hanelerin çöp işlemle oranı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11.4 artarak yüzde 38,3’e çıktı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler