1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin bu yıl kömür ithalatını yüzde 14 azalttı

Çin bu yıl kömür ithalatını yüzde 14 azalttı

Yılın ilk iki ayında kömür ithalatı yüzde 14 azalan Çin, kömür üretimini ve stoklarını arttıracak.

Çin bu yıl kömür ithalatını yüzde 14 azalttı

Enerji Günlüğü - Çin'de kömür ithalatı, 2022 yılının ilk iki ayında arz sorunları nedeniyle bir önceki yıla göre %14 düştü.

Çin'in 2022 yılı Ocak-Şubat döneminde kömür ithalatı, Endonezya'nın Ocak ayında ihracatı bir süreliğine yasaklaması nedeniyle bir önceki yıla göre %14 düştü. Gümrük Genel İdaresi'nin verilerine göre, Çin, Ocak-Şubat döneminde 35,39 milyon ton kömür ithal ederken, bu rakam 2021'de aynı dönemde 41,13 milyon tondu. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) da, ülkenin kömür üretimini artıracağını ve kömür rezerv kapasitesini artmasını sağlayacağını belirterek, devlet tarafından depolamayı yerel tüketimin %5'ine çıkarmayı hedefleyeceğini açıkladı.  

NDRC, ayrıca yıllık parlamento toplantısında yaptığı açıklamada, kömür taşımacılığını garanti edeceğini ve kömür fiyatlandırma mekanizmalarını daha da iyileştireceğini belirtti.

ŞİRKETLERE TAVAN FİYAT BELİRLEYİN ÇAĞRISI

Öte yandan Çin hükümeti, piyasayı soğutmak için kömür ve liman şirketlerini spot ticaret sırasında tavan fiyatlar belirlemeye çağırdı. Tüccarlar, 5.500 kilokalori ısıtma değerine sahip termal kömür için fiyatların üst sınırını, 700 yuan/ton (110,72 dolar) ve Kuzey limanlarında 900 yuan/ton olarak bildirdiler. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler