1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin dünyanın en büyük hava temizleyicisini test ediyor

Çin dünyanın en büyük hava temizleyicisini test ediyor

Enerji Günlüğü - Çin, hava kirliliğini azaltmak için kurduğu dünyanın en büyük hava temizleyicisi güneş enerjili kule ile yapılan test demelerinde hava...

Çin dünyanın en büyük hava temizleyicisini test ediyor

Enerji Günlüğü - Çin, hava kirliliğini azaltmak için kurduğu dünyanın en büyük hava temizleyicisi güneş enerjili kule ile yapılan test demelerinde hava kalitesini artırdı. 

Çin’in kuzeyinde bulunan Xian şehrinde test amacıyla kurulan dünyanın en büyük hava temizleyici kulesinin geçtiğimiz birkaç ayda şehirdeki 10 kilometrekarelik bir alanda hava kalitesini iyileştirdiği kaydedildi. Çin Bilimler Akademisi tarafından ölçümlenen sonuçlara göre 100 metreden uzun kule, denenmeye başlandığından beri geçen bir kaç ayda günde 10 milyon metreküpten fazla temiz hava üretti.

Sistem, kulenin alt kısmında yer alan ve yarım futbol sahası kadar bir yer kaplayan seralar sayesinde çalışıyor. Kirli hava bu seraların içine çekiliyor ve güneş enerjisiyle ısıtılıyor. Daha sonra sıcak hava çoklu temizleme filtrelerinden geçerek kulenin aşağısından yukarı doğru yükseliyor.

Henüz deneme aşamasında bulunan kulede deneme çalışmaları devam ediyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler