1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin ekonomiyi havacılık yakıtından okuyacak

Çin ekonomiyi havacılık yakıtından okuyacak

Enerji Günlüğü - Çin, daha iyi ekonomik izleme için havacılık yakıt tüketim endeksi oluşturdu. Çin Ulusal Havacılık Yakıt Grubu (China National...

Çin ekonomiyi havacılık yakıtından okuyacak

Enerji Günlüğü - Çin, daha iyi ekonomik izleme için havacılık yakıt tüketim endeksi oluşturdu. 

Çin Ulusal Havacılık Yakıt Grubu (China National Aviation Fuel Group), dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin bölgesel ve ulusal ekonomik sağlığını ölçmek için yeni bir gösterge oluşturmayı amaçlayan ülkenin ilk “Havacılık Yakıt Tüketimi Endeksi'ni” uygulamaya koydu. 

Yıllar boyunca biriktirilen Çin Ulusal Havacılık Yakıt Grubu verilerine dayanan yeni endeks, Çin’in 30 eyaleti ve bölgesi ile 200'den fazla sivil havalimanını kapsıyor. Endeks şirketin web sitesi aracılığıyla düzenli olarak yayınlanacak.

Şirketin Başkan Yardımcısı Gong Feng, önümüzdeki on yıl boyunca, Çin’in jet yakıt talebinin yıllık % 5-7’lik bir artışla 2028 yılında 57 milyon ila 68.8 milyon ton arasında bir değere ulaşacağı tahmininde de bulundu. Çin'in bu yıl toplam 35 milyon ton jet yakıtı tüketeceğini de tahmin eden Feng, “Havacılık Yakıt Tüketimi Endeksi, tüketim trendinin ve ekonomik kriz gibi önemli olayların öncüllerinin iyi bir göstergesi olacak” dedi.

HAVACILIKTA YAKIT TALEBİ AZALDI

Yıllardır yüksek tempodaki büyümesinin ardından, Çin’in havacılık sektöründeki yakıt talebi son birkaç yıldır ekonomik büyümenin yavaşlamasına ve daha fazla insanın yüksek hızlı trenle seyahat etmesine bağlı olarak düşme gösterdi. Çin’in yolcu taşımacılığı sektörü küresel pazarın yaklaşık yüzde 13'üne sahipken ülkenin toplam jet yakıt tüketiminin de yüzde 97'sini oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler