1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, gelgit enerjisinde de başı çekecek

Çin, gelgit enerjisinde de başı çekecek

Enerji Günlüğü -  Çin'in Syushan Adası açıklarında kurduğu 3.4 MW'lık Gelgit Enerjisi Santrali elektrik üretimine başladı. Santral tam kapasiteye...

Çin, gelgit enerjisinde de başı çekecek

Enerji Günlüğü -  Çin'in Syushan Adası açıklarında kurduğu 3.4 MW'lık Gelgit Enerjisi Santrali elektrik üretimine başladı. Santral tam kapasiteye ulaştığında dünyanın en güçlü Gelgit Enerjisi Santrali olacak.

Çin hükümetinin Zhejiang eyaletinin Zhoushan ilçesindeki Syushan Adası’na kurduğu dünyanın ilk 3.4 megavatlık Gelgit Enerjisi Santrali 15 Ağustos tarihinden itibaren elektrik üretmeye başladı.

Kurulumu 27 Temmuz'da tamamlanan Santralin yılda 6000 MWh elektrik üretmesi ve 2-3 bin civarında evin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. 

SANTRAL TAM KAPASİTEYE YILSONUNDA ULAŞACAK

Mevcut 7 modülünden 2’si etkin olan jeneratörün diğer modüller de ortak şebekeye bağlanarak Ağustos 2016 sonuna kadar tam kapasite enerji üretimine başlanmış olacak ve dünyadaki mevcut santrallerin en güçlüsü olacak.

Geleceğin potansiyel elektrik üretim yöntemlerinden biri olarak görülen Gelgit Enerjisi,  denizlerde oluşan gelgit olayından yararlanan bir yenilenebilir enerji kaynağı.

Halihazırda dünyanın en yüksek kapasiteli Gelgit Enerjisi Santrali'ne İngiltere sahip. İngiltere'nin 2008 yılında üretime başladığı SeaGen Gelgit Enerji Santrali 1.2 MW kapasiteye sahip ve yaklaşık 1.500 eve elektrik sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler