1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin, hızla termik santrallerin kapısına kilit vuruyor

Çin, hızla termik santrallerin kapısına kilit vuruyor

Enerji Günlüğü – Çin sadece 2017 yılında Türkiye’nin toplam kurulu gücünden 1.5 kat daha fazla kömürlü termik santrali iptal etti.Çin, kömür...

Çin, hızla termik santrallerin kapısına kilit vuruyor

Enerji Günlüğü – Çin sadece 2017 yılında Türkiye’nin toplam kurulu gücünden 1.5 kat daha fazla kömürlü termik santrali iptal etti.

Çin, kömür alanında artan ekonomik ve sosyal riskler yüzünden planladığı kömürlü termik santral inşaatlarını iptal ediyor. Henüz daha 2017’nin ilk çeyreğinde olmamıza rağmen Çin’in 2017 yılı içerisinde iptal ettiği kömürlü proje sayısı 103’e ulaştı. Bu santrallerin planlanan kurulu gücü ise 120 GW dolayındaydı.

TERMİK SANTRALLER ZAMANINDAN ÖNCE ATIL KALABİLİR

Öte yandan Çin’in kömürlü termik santrallerinin ömürlerini tamamlamadan önce kapatılabileceği ifade edildi. Oxford Üniversitesi de Çin’deki termik santrallerin risklerini inceleyen bir rapora göre, küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve fosil yakıt sektöründe artan riskler yüzünden, Çin’in kömürlü termik santralleri ömürlerini tamamlamadan önce atıl durumda kalabilir. Atıl duruma düşecek olan bu tesislerin mali boyutu ise 449  milyar Dolar ile 1 Trilyon 47 Milyar Dolar arasında değişiyor. 

Çevresel faktörler üzerinden Çin’deki var olan kömür kurulu gücünün karşılaşacağı ekonomik riskleri ortaya koyan Rapordaki analize göre bu  miktar, Çin’in GSYH’sının yüzde 4.1 ile 9.5’ine denk geliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler