1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin ısınmada rüzgar elektriği kullanacak

Çin ısınmada rüzgar elektriği kullanacak

Çin hava kirliliğiyle mücadele kapsamında kış aylarında ısınmada, rüzgar enerjisinin kullanılmasını teşvik edecek.

Çin ısınmada rüzgar elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Çin hava kirliliğiyle mücadele kapsamında kış aylarında ısınmada, rüzgar enerjisinin kullanılmasını teşvik edecek.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, hava kirliliğiyle mücadele kapsamında kömür kullanımını azaltmak için ülkede yaşanan aşırı soğuk kışlar sırasında ısıtma sistemlerine yardımcı olmak için rüzgâr enerjisinin kullanılmasını destekleyeceğini açıkladı. 

Çin Ulusal Enerji İdaresi yerel yetkilileri, 2019 - 2021 arasında ısınma için rüzgâr santrallerinden yararlanmak amacıyla yerel yönetimleri yıllık hedefler koymaya çağırdı. Ayrıca, çağrı kapsamında yerel otoriteler rüzgâr elektriğinin kullanımını teşvik etmek için altyapı tesisleri de inşa edecekler. 

Yerel yönetimler iki aydan daha az bir süre içinde konu ile ilgili planlarını hazırlayıp Çin hükümetine sunacaklar. Kış aylarında ısıtma projelerine katılan rüzgâr enerjisi üretim tesisleri vergi indirimi veya sübvansiyon da alabilecekler.

İdare ayrıca elektrik iletim şirketlerinden şebekelerdeki kayıpların azaltılması için teknik altyapıyı iyileştirmelerini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler