1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür ve çelik üretimini aşağı çekti

Çin kömür ve çelik üretimini aşağı çekti

Enerji Günlüğü - Çin, çelik ve kömürde üretim kısıntısı taahhüdünü yerine getirdi, işsiz kalan 800 bin kişinin 700 bini başka alanlarda istihdam...

Çin kömür ve çelik üretimini aşağı çekti

Enerji Günlüğü - Çin, çelik ve kömürde üretim kısıntısı taahhüdünü yerine getirdi, işsiz kalan 800 bin kişinin 700 bini başka alanlarda istihdam edildi. 

Çin, 2016 yılında çelik üretimini 45 milyon ton ve kömür üretimini 250 milyon ton azalttı. Çin Ulusal Gelişme ve Reform Komisyonu Başkanı Xu Shaoshi, çelik ve kömür üretimi alanlarında geçen yıl için hedeflenen kapasite eksiltme rakamlarına ulaşıldığını belirtti. 

800 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM KAYBI

Washington Post’un haberine göre bu adımlar, çelik ve kömürün yanı sıra ayrıca çimento ve cam üretimi sektörlerinde yüz binlerce istihdam kaybına yol açtı. Bu alanlarda çalışan 800 bin işçinin 700 bini, yıl sonu itibariyle farklı alanlarda istihdam edildi.

GÖZLER ABD-ÇİN İLİŞKİLERİNDE

Başkanlığı devralmaya hazırlanan Donald Trump ile karşılıklı atışmalarını, bazı ticari konularda farklı görüşlere sahip olunmasının normal bulunduğu şeklinde değerlendiren Xu Shaoshi, esas olanın bu ihtilafları diyalog ve karşılıklı saygı ve eşitlik çerçevesinde çözmek olduğunu vurguladı. Çinli yetkili ABD-Çin ilişkilerindeki uyumun tüm dünya ülkelerinin beklentisi olduğuna işaret etti.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler