1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin, kömür yerine doğalgazı koyuyor

Çin, kömür yerine doğalgazı koyuyor

Enerji Günlüğü - Çin'in Kuzeyinde bulunan Tianjin şehri, kirliliği azaltmak için kömür yakıtlı enerji santralini kapattı.Çin'in Kuzeyinde bulunan Tianjin...

Çin, kömür yerine doğalgazı koyuyor

Enerji Günlüğü - Çin'in Kuzeyinde bulunan Tianjin şehri, kirliliği azaltmak için kömür yakıtlı enerji santralini kapattı.

Çin'in Kuzeyinde bulunan Tianjin sahil şehrinin, kirliliği azaltmak için kömür yakıtlı Chentang Termik Santrali'ni geçen hafta Çarşamba günü kapattı.

Yılda 2.33 milyon ton kömür tüketen Chentang Termik Santrali, yılda ortalama 1.5 milyar kilovatsaat elektrik üretiyor ve kışın 200 bin konutun ısınma ihtiyacını karşılıyordu.

Kapatılan santralin yerine doğalgaz yakıtlı elektrik santrali inşa edeceği ve santralin Çin'in en büyük doğal gaz yakıtlı santrali olacağı belirtildi. Yeni santralin yılda 8,3 milyar kilovat/saat elektrik üreteceği ifade ediliyor.

Enerji ihtiyacının yaklaşık üçte ikisini kömür yakıtlı santrallerden karşılayan Çin, dünyanın en yüksek karbon salımı gerçekleştiren ülkesi.

Çin'in enerji tüketimi bileşiminde doğalgazın payının 2025 yılına kadar % 8'e yükseleceği ve bunun da çevre maliyetlerini 5 trilyon yuan düşüreceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler