1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin kömürden çıkış programını genişletiyor

Çin kömürden çıkış programını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Çin, 2018 yılında hava kirliliği ile mücadele kapsamında 4,8 milyon evin ısıtılmasında kömürden doğalgaz ve elektriğe geçişini...

Çin kömürden çıkış programını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Çin, 2018 yılında hava kirliliği ile mücadele kapsamında 4,8 milyon evin ısıtılmasında kömürden doğalgaz ve elektriğe geçişini sağladı.

Hava kirliliği ile mücadele eden dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, kömürden doğalgaza ve kömürden elektriğe geçiş projelerini genişletiyor. Çin Çevre Bakanı Li Ganjie, 2018 yılında kömürden doğalgaz ve elektrik projesine geçişin bir önceki yıla göre 12 kentten 35 kente genişlediğini açıkladı. 

Gazetecilere açıklama yapan Li, geçen yıl 4,8 milyon hanenin kömürden doğalgaza ve elektriğe geçtiğini söyledi. Li, 2017 yılında 4 milyon hanenin geçiş yaptığını belirtti. Li ayrıca, progrem kapsamında kömür yakıtlı elektrik üretim kapasitesinin yüzde 80'inden fazlasına ultra düşük emisyon teknolojisi kurulduğunu söyledi.

Çin altı yıldır ısınmada kömür yerine daha temiz bir enerji kaynağı olan doğalgaz ve elektriğe geçiş programı uyguluyor. Çin’in kış aylarında ısınma için ortalama 400 milyon ton kömür kullanıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler